Vrijwilligerspunt Escamp gaat de wijk in!

Het vrijwilligerspunt van Wijkcentrum Escampade is afgelopen week de wijk in gegaan om op druk bezochte locaties de bewoners te informeren over de diensten en mogelijkheden van de Vrijwilligerspunten in Den Haag.

Zo wordt er o.a. informatie verstrekt over:

• Vrijwilligersvacaturenbank, waar mensen alle vrijwilligersvacatures in Den Haag kunnen vinden en wij hen ondersteunen bij het vinden van een leuke plek. Dit alles gaat via de website www.denhaagdoet.nl
  • Burenhulp, waar mensen zich kunnen inschrijven als hulpbieder of hulpvrager en desgewenst hulp kunnen krijgen/bieden bij burenzaken, zoals bijvoorbeeld een klein klusje in of om huis, een boodschap of een wandeling. www.denhaagdoetburenhulp.nl
  • Begeleiden en rijden, waar mensen boven de 60 jaar terecht kunnen voor vervoer inclusief begeleiding van en naar afspraken.

Op 12 januari jl. stond het 'reizend vrijwilligerspunt' in de bibliotheek in het Stadsdeelkantoor aan de Leyweg. Vele bezoekers zijn aangesproken. De aanwezige kinderen hielpen een handje mee met het uitdelen van flyers.

Vervolg
Vanaf heden zal het Vrijwilligersteam 1x per maand aanwezig zijn in de bibliotheek en daarnaast wekelijks een andere locatie in de wijk bezoeken. Op de rol staan, Huisartsenpraktijk V&V Huisartsen in de wijk Rustenburg Oostbroek en Wijkberaad Leyenburg.

Voor vragen over het Reizend Vrijwilligerspunt en vragen over onze diensten kan men:

1.Binnenlopen in Wijkcentrum de Escampade, Escamplaan 61F
2.Bellen naar Wijkcentrum de Escampade, 070 3234062
3.Mailen naar vrijwilligerescampade@xtra.nl of w.douw@stichtingmooi.nl

Voor algemene vragen over het Vrijwilligerspunt kan men terecht bij het Servicepunt XL bij hem of haar in de wijk.

Kijk voor het Wijkcentrum bij u in de buurt op www.xtralocaties.nl/wijkcentra