Team Bouwlust heropent broodcontainers De Stedes

Het kinderteam Bouwlust, ondersteunt door het kinderwerk van MOOI, heeft zich afgelopen jaar onder andere bezig gehouden met een schonere wijk. Gezamenlijk hebben ze regels opgesteld waarvan ze hopen dat zowel jong als oud zich daar aan willen houden.
Een van regels is dat medebewoners hun afval in de daarvoor bestemde bakken moeten gooien. Voor vele bewoners was het niet bekend dat ook het brood apart weggegooid kan worden in de broodcontainers in de Stedes.

Ondersteund door medewerkers van MOOI en in samenwerking met de gemeente en leerlingen van het ROC, zijn deze containers opgepimpt zodat ze beter opvallen.
Op 16 december ’15 vond de heropening van broodcontainers plaats.

Ook volwassen van Buurt Bestuurt en medewerkers van het Bewonersplatform Bouwlust, hebben zich dit jaar intensief bezig gehouden met een schonere wijk.
Tijdens de opening waren er dan ook een aantal leden van hen aanwezig en zo konden jong en oud, die zich inzetten voor een schone wijk, elkaar ontmoeten.

Meer weten?
Neem contact op met Irma Crooijmans
i.crooijmans@stichtingmooi.nl

Oud brood over? Doe het in de broodcontainer! Op steeds meer plekken in Den Haag vindt u broodcontainers. Zo houden we de buurt samen schoon.

Van het brood dat u in de container gooit, wordt biogas gemaakt. Dat gas wordt weer gebruikt als brandstof. Dit kan alleen als u niets anders dan brood in de container doet. Zit er toch iets anders in de bak? Dan komt alles terecht bij het gewone restafval.

Waar zijn de broodcontainers?
Kijk op de kaart voor een broodcontainer bij u in de buurt.