Piet Vink Prijs 2016 toegekend aan telefooncirkels MOOI in het Laakkwartier

Project 'de stille kracht van het Laakkwartier' is de winnaar van de Piet Vink Prijs 2016.
De prijs is toegekend door de Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag.

Iedere ochtend, zeven dagen per week en het gehele jaar door start een groepje vrijwilligers verschillende telefooncirkels (vanuit Wijkcentrum De Wissel) om er zeker van te zijn dat het goed gaat met de vele aangemelde wijkbewoners.
In de regel betreft het ouderen, maar de telefooncirkels kennen geen toegangsrestrictie. Ieder die het prettig vindt of nodig heeft om op deze wijze de dag te beginnen kan zich opgeven voor deelname.

Ondersteuning van een professional van MOOI is soms nodig bij calamiteiten.

De vrijwilligers van de telefooncirkels doen hun verantwoordelijk werk in stilte. Ze willen dit ook graag zo houden, maar na 35 jaar is het prettig als ze in het zonnetje gezet kunnen worden, zodat ze weten hoezeer hun werk door de maatschappij en medeburgers wordt gewaardeerd.

Dit project is bij de Piet Vink prijs aangemeld door een wijkbewoner.

Meer weten of opgeven voor de telefooncirkel?
Lees hier verder.