Piep zei de muis vanaf 3 maart weer van start!

‘PIEP zei de muis’ is een club voor kinderen van 5 - 8 jaar die extra steun kunnen gebruiken omdat er thuis sprake is van spanning en stress. Bijvoorbeeld als een ouder ziek is of depressief. Als er relatieproblemen zijn of als een broertje of zusje ernstig ziek is. Kinderen kunnen hier minder goed mee omgaan dan volwassenen. Ze betrekken alles op zichzelf. Voor deze kinderen en ouders is er de Piep zei de muis club.

Wat houdt de club in?

De kinderclub duurt 15 weken. In de club vertelt PIEP de muis, een handpop, over wat hij allemaal meemaakt. PIEP nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei dingen een oplossing te zoeken. Zo wordt er met de kinderen op een speelse manier over gevoelens gesproken en hoe hiermee om te gaan. Kinderen worden sterker in het omgaan met moeilijke situaties. Het is een leuke club waar kinderen veel plezier hebben, nieuwe vriendjes maken en
afleiding hebben van de zorgen thuis, even iets helemaal voor zichzelf.

De belangrijkste doelen zijn:

• bespreekbaar maken van de thuissituatie
  • stimuleren om steun te zoeken
  • zelfvertrouwen en positief zelfbeeld
  • leren (h) erkennen en uiten van eigen gevoelens
  • leren omgaan met gevoelens van schaamte, schuld en boosheid

Ook voor ouders.

Voor ouders zijn er ook ouderbijeenkomsten. Hier krijgen ouders uitleg wat de kinderen allemaal doen en leren bij Piep zei de muis. Daarnaast zullen er er thema’s besproken welke te maken hebben met stress, spanning en opvoeden en is er ruimte om vragen van ouders.

Voor wie is de Piep zei de muis club?

Kinderen van 5-8 jaar, waarvan ouders spanningsklachten en/of problemen hebben.
Er is geen sprake van ernstige gedragsproblematiek.
Ouders moeten instemmen met de aanmelding voor de groep.

Meer informatie?

Lees onze flyer, hierin staat uitgebreide informatie over Piep de Muis en alle praktische informatie.

Aanmelden?

Denkt u dat de kinderclub iets is voor uw kind of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Merle de Römph,  06 - 22 93 79 27, piepzeidemuis@stichtingmooi.nl.

Bent u geïnteresseerd in de club maar is uw kind tussen de 8-12 jaar? Dan kan hij/zij meedoen met de Billy Boem Kinderclub. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Wijkcentrum bij u in de buurt.

Deelname is gratis.