Moedercentrum Rumoer viert 10-jarig jubileum

Rumoer is een laagdrempelige vrijwilligersorganisatie voor en door vrouwen uit de wijk. Onlangs vierden zij hun 10-jarig jubileum. Een jubileum waar ze terecht trots op mogen zijn.

Vrouwen worden in de gelegenheid gesteld om zich te oriënteren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, emancipatie, participatie en ontmoeting. Rumoer is er om op verschillende manieren tegenwicht te bieden aan sociaal isolement.
Rumoer streeft naar vergroting van activering en bevordering van zelfredzaamheid. Uitgangspunten zijn het versterken van de zelfregie,activeren van de eigen krachten bij vrouwen en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. De vrouwen organiseren de activiteiten dan ook zelf en zijn verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van het centrum door middel van dagelijks bestuur.

Moedercentrum Rumoer onderscheidt zich door:

• Laagdrempelige ontmoetingsplaats voor vrouwen uit de wijk
  • Extra aandacht voor (migranten)vrouwen in een dubbele achterstandspositie
  • Vrouwen in hun kracht te zetten zodat zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen
  • Vrouwen bepalen zelf het aanbod van activiteiten en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering

Moedercentrum Rumoer is een initiatief van Stichting MOOI