Indrukwekkende voorstelling 'Niet meer zonder jou'

Op 30 september speelde de voorstelling “Niet meer Zonder Jou” in theater aan het Spui.

De voorstelling is een openbaar gesprek tussen Nazmiye Oral en haar moeder Havva, over dat waar vroeger in het gezin nooit over gesproken werd.
Een confronterende voorstelling over de kloof tussen de Nederlandse en Turkse cultuur en de botsing tussen 2 generaties. Over hoe je in het leven je eigen weg gaat tegen de regels van de traditionele cultuur in, terwijl je de band met je familie in stand houdt en je je niet laat verstoten.

“ik zal niet doen wat je zegt
ik zal mijn eigen pad volgen
en terwijl ik dat doe
zal ik me niet laten verstoten
ik zál anders zijn, maar Niet Meer Zonder Jou”

41 vrouwen uit Laak, in de leeftijd van 16 tot 76 jaar, afkomstig uit 11 verschillende culturen, waaronder een paar vrijwilligsters en collega’s, hebben deze voorstelling in Theater a/h Spui vrijdag 30 september bezocht en meegedaan aan het nagesprek met Nazmiye en Havva, haar moeder.

Stichting MOOI (Wijkcentrum De Wissel) was mede-initiatiefnemer en ondersteunde het project om zo deze voorstelling werkelijkheid te laten worden.
In samenwerking met het theater kregen vrouwen en vrijwilligsters van De Wereldkeuken in De Wissel een workshop performance gastvrouw Rhoussoul aangeboden door Zinaplatform Amsterdam. 22 vrouwen haalden het certificaat waarvan er 20 op de dagen van de voorstellingen de performance uitvoerden.

De voorstelling gaf inzicht in hoe verschillende generaties nog zo gevangen kunnen zijn in hun cultuur, regels en tradities.
De boodschap van de voorstelling was dat er maar 1 regel boven alles is en dat is de liefde. Welke keuze je kind ook maakt, laat het niet vallen, verstoot hem of haar niet.

MOOI Laak borduurt graag voort op de voorstelling “Niet Meer Zonder Jou”. Er zal over nagesproken worden zowel binnen als buiten MOOI. Het contact met de buurt is verdiept.

Meer weten over dit artikel?
Neem contact op met Noortje van der Kaaden, n.vanderkaaden@stichtingmooi.nl.