Centrum Vrederust houdt jongeren van de straat

Den Haag FM besteedt elke dinsdag in het radioprogramma Haagse Ochtendradio aandacht aan welzijn in de stad, door naar inspirerende Haagse initiatieven te kijken. Deze week sprak Den haag FM met Abdel el Kadi, jongerenwerker bij Mooi welzijn in Vrederust.

“Ik organiseer diverse activiteiten voor jongeren van twaalf tot 23 jaar in de wijk Vrederust”, vertelde El Kadi tegen Den Haag FM. “Die activiteiten zijn een middel om met de jongeren een vertrouwensband op te bouwen. Zo kunnen we ze helpen met bijvoorbeeld werk zoeken of een opleiding.”

Het Cruyff Court in de wijk speelt een belangrijke rol in Abdels werk. Het veld is vernieuwd en wordt 25 oktober officieel geopend. “Het is een mooie plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar aan de slag te gaan”, aldus Abdel.

Luister hier naar het gehele interview.

Voor meer informatie:
Souad Filali (s.filali@stichtingmooi.nl) - Wijkmanager